google-site-verification: google125002dc4d397b0f.html

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

Your name *
Your name
           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

labradorec.jpg

Zdravljenje sklepnih obolenj

Matične celice uporabljamo za zdravljenje različnih sklepnih obolenj, kot so artritisi, osteoartritisi, poškodbe kit in vezi in poškodbe hrustanca. Uporabljamo jih tudi kot protibolečinsko oz. podporno terapijo pri sklepnih displazijah, po operaciji zlomov kosti in po operaciji križnih vezi

Za bolezni, kot so artritisi (vnetje sklepov), osteoartritisi (vnetje sklepov), poškodbe kit in vezi ter poškodbe hrustanca, je bila do zdaj na voljo le doživljenjska protibolečinska terapija. Zdravljenje z matičnimi celicami je novost v svetovnem merilu, ki omogoča ozdravitev bolezni ali vsaj zmanjšanje oz. odpravo bolečine. Zdravljenje je brez stranskih učinkov, ker posnema naravne procese v telesu.  Postopek zdravljenja je preprost in za žival predstavlja minimalen stres. Animacel lahko skupaj z vami omogoči vašemu štirinožnemu prijatelju boljšo kakovost življenja.

 

POSTOPEK ZDRAVLJENJA

1) Odvzem vzorca maščobnega tkiva: Veterinar živali v splošni anesteziji odvzame majhen košček maščobnega tkiva, običajno z območja hrbta. Pri tem nastane zelo majhna rana, ki jo je po končanem postopku potrebno zašiti z enim ali dvema šivoma.

     

2) Priprava matičnih celic: V laboratoriju iz odvzetega vzorca maščobe izoliramo in namnožimo matične celice,  kar običajno traja 10 - 14 dni

Uspešnost terapije je podprta s subjektivnimi ocenami lastnikov in objektivnimi ocenami veterinarjev ter z avtoradiografskimi posnetki.

     

3) Injiciranje matičnih celic: Veterinar z injekcijsko iglo vbrizga matične celice neposredno v obolelo mesto. Matične celice nato na mestu poškodbe sprožijo celjenje obolelega sklepa/tkiva.

 

Uspešnost zdravljenja

Subjektivna ocena lastnikov ter objektivna ocena lečečih veterinarjev kaže na zmerno do močno izboljšanje pri šepanju, bolečini in splošni aktivnosti večine zdravljenih psov in konjev. Prvi znaki kliničnega izboljšanja se pokažejo že 1. mesec po zdravljenju. V 3 – 4 mesecih po zdravljenju se izboljšanje kaže v živahnosti živali, veselju do igre in želji po sprehodih. Popolno okrevanje je običajno vidno 6 – 12 mesecev po zdravljenju. Pri kroničnih obolenjih z matičnimi celicami dosežemo zmanjšanje ali popolno odpravo kronične bolečine.

 

Poleg tega pa je uspeh zdravljenja pri številnih psih in konjih dokazan in dokumentiran z avtoradiografskimi posnetki, na katerih lahko vidimo izboljšanje sklepnih površin in zmanjšanje kostnih izrastkov po zdravljenju z matičnimi celicami, ali z ultrazvočnimi slikanji tetiv, ki prav tako kažejo na hitro izboljšanje.

Kronični artritis v kolenskem sklepu psa v času aplikacije mezenhimskih matičnih celic

Kronični artritis v kolenskem sklepu psa v času aplikacije mezenhimskih matičnih celic

Koleno istega psa 2 leti po aplikaciji. Artritis je v blažji obliki. Osteofiti so manjši. Pes je klinično zdrav.

Koleno istega psa 2 leti po aplikaciji. Artritis je v blažji obliki. Osteofiti so manjši. Pes je klinično zdrav.